Hoppa till sidans innehåll

Höst terminen 2021, 9/8 - 18/12


Till ridskolan är alla välkomna,
gammal som ung, nybörjare som
tävlingsryttare, och eventuella handikapp
är inget hinder!
 

 

Karlskrona-Lyckå Ridklubb bedriver en omfattande ridskoleverksamhet. Varje vecka kommer det ca 450 barn, ungdomar och vuxna till ridskolan för att rida på lektioner och träningar.
Det anordnas ridlektioner alla dagar i veckan utom söndagar och på vardagarna är det full aktivitet på klubben från 16.00 till sena kvällen.
Lektionerna ges terminsvis.

Ridskolan har 30 skolhästar i olika storlekar och åldrar. Vi jobbar kontuínuerligt för att våra ponnyer och hästar ska vara välutbildade och utvecklande för eleverna att rida. En skolhäst har många krav på sig, den ska vara snäll, bra ålder, kunnig, trygg, lagom pigg, fungera med andra hästar, viktbärande, lättfödd och framför allt den ska trivas med att vara skolhäst. Dessa hästar är inte lätta att hitta och när den kommer till ridskolan tar det upp till ett år innan den är helt inskolad i verksamheten. Vi är mycket måna om att våra hästar mår bra, att de ska hålla och inte utsättas för onödig påfrestelse. Därför har vi viktgränser på skolhästarna sa att de inte behöver bära för tunga ryttare i förhållande till sin egen vikt. Forskningen rekommenderar att hästen inte bär mer än 15% av sin egen vikt. Viktrekommendationerna för våra hästar ser du vid häst informationen här på hemsidan samt på anslagstavlorna i stallet. Om du får en häst som inte passar dig säger du till ridläraren så vi kan byta. Max gränsen för våra hästar är 90 kg, där över har vi tyvärr ingen häst att erbjuda. Givetvis är alla hästälskare välkomna att delta i övriga aktiviteter som ridskolan anordnar.

 

Vi har två ridhus och två paddockar där vi har våra lektioner och träningar. Under vår och höst rider vi också ut i skogen.

 

Sommartid  bedriver klubben ridlägerverksamhet samt kurser.

För ryttare med egen häst arrangerar klubben träningar och tävlingar både i hoppning och dressyr. Tävlingarna är på nivåer från lokal till nationell nivå.

 

Klubben ridskoleverksamhet:

Lektionsridning för barn, ungdom och vuxna.
Ridlektionen varar i 50 minuter. Två till fyra gånger under en termin rider man inte utan har istället teorilektion.
För att ge eleverna lite extra, arrangeras gemensamma teorilektioner med inbjudna gästföreläsare.
Specialgrupper med inriktning på dressyr eller hoppning finns för mer ridvana ryttare.
Handikappridning för barn och vuxna.

Klubbtävlingar för lektionsryttare såsom clear round, programridning, blåbärshoppning och lingon dressyr anordnas flera gånger per termin. Ridskoleserien som arrangeras tillsammans med övriga Blekingeklubbar är också till för lektionsryttarna

 

Vill du börja rida?

Maila till This is a mailto link Vi vill ha namn, adress, tfn och personnr samt om du är nybörjare eller vad du kan. Ju mer vi vet om dig ju lättare är det att hitta rätt grupp till dig. Fyll gärna i nedanstående anmälningssedel. Har du tur finns det kanske en plats som passar dig direkt annars sätter vi upp dig på väntelistan och ringer så fort det finns något ledigt. anmälning lektionsridning2020(1).xlsx

 

Kontor och klubbrum

Till kontor och klubbrum är det tänkt att medlemmarna kan komma och träffa personalen eller värma sig med en kopp kaffe eller choklad. Vi har en mobil växel tfn.nr 0455-27041, ni kan också nå oss per mail This is a mailto link

Uppdaterad: 28 JUL 2018 14:04 Skribent: Ann Dalve

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan (klickbar på w

 

 

Postadress:
Karlskrona-Lyckå RK - Ridsport
Afvelsgärdevägen 27
37163 Lyckeby

Kontakt:
Tel: 045527041
E-post: This is a mailto link

Se all info